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BRITISH HMBAS8Y, 
WASHINGTON, t>. 0 • 9 

June 15th, 1939 
HO. 234 

S i r , 
I have the honour to inform you, under 

instructions from Hie Majesty 's Principal Secretary 
of State for Foreign Affairs , that the question has 
arisen in the snglish courts as to the interpretation 
of Article X (2) of the Convention far the Unification 
of Certain Rules relating to International Carriage 
by Air , signed at Warsaw, 18th October, 1929, and 
that a majority of the House of Lords have held that 
the expression "High Contracting Party" in the 
definition contained in Article 1 (8) includes a 
Party which has signed the convention hut has not 
ratified it* His Majesty's Government in the 
United Kingdom are of the opinion that this decision 
is not in accordance with the intentions of the 
framers of the article and are considering legislation 

in order to guide the English courts for the future* 
Before proposing such legislation, however, they 
would l ike to be assured that the Government of the 
United States, as being a party to the above-
mentioned convention, share their view as regards the 
Interpretation of the provision in the convention* 

His Majesty* s Government are of the 
opinion that the ordinary meaning of High Contracting 
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The Honourable 
Cordell Hull, 
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Washington, D. C* 
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Party l a a convention Is to designate a party who 
is bound by the provisions of a convention and 
therefore does not cover a signatory who does net 
rat i fy It* I f this were not so, I t would mean that 
a party who waa not hound by any reciprocal obligations 
as entitled to claim the benefits of a convention. 

His Majesty's Government consider that In Article 1 (8) 
of the Warsaw Convention the words "High Contracting 
Party" were used In their ordinary sense and that the 
intention of the framera of the definition of 
international carriage In Article 1 (2) was to render 
the convention applicable to carriage going outside 
the territories of a single High Contracting Party, 
When both ends of the journey were situated in a 
territory to which the convention applied, and 
therefore In a territory where the rules and the 
convention had the force of law. 

I should be grateful to learn, therefore* 
at your early, convenience, whether the United States 
Government agree with the view of His Majesty's 
Government as to the interpretation of this 
provision as set out above* In this connexion* I am 
Instructed to point out that In the formal articles 
(Articles 36 et sso.)* by what appears to His Majesty's 
Government to be inaccurate drafting, the words "High 
Contracting Party" are undoubtedly used in a sense 
which i s Intended to cover a party whleh has signed 
but has not yet ratif ied the convention, and i t la 
this fact which has led the House of Lords to the 

•lew/ 



view which i t took. Hit Majesty*s Government ore 
of the opinion that in spite of the use of the words 
"High Contracting Party" in an unusual sense in 
Articles 36 et seq., there was no intention in 
Article 1 (S) to give to the expression anything 
exeept i t s ordinary and natural meaning. 

I have the honour to be, 
with the highest consideration, 

Sir, 
Your most obedient, 

humble servant» 

<S*S3 JU G. LINDSAY 


